Vad är kinesiologi? - Healing24

Vad är kinesiologi - Healing24

kinesiologi kommer från grekiskans “kinein”

Ordet kinesiologi kommer från grekiskans “kinein” och kan översättas med rörelselära.

Historia

Kinesiologin skapades i mitten av 1960 talet av kiropraktorn George Goodheart, USA. En viktig upptäckt som George Goodheart gjorde för snart 30 år sedan var att enskilda muskler hade ett direkt samband med störningar i de inre organen. Den metod han utvecklade heter Applied kinesiology (Tillämpad Kinesiologi) och används idag av kiropraktorer, naprapater och osteopater världen över. Manuell muskeltestning utvecklades främst av Dr. Robert Lovett och de amerikanska fysioterapeuterna vid namn Henry Kendall och Florence Kendall.

Vad är kinesiologi ?

Kinesiologi är en metod som innebär kommunikation med en annan människas energisystem genom att testa spänningen i personens muskler. En muskeltest mäter hur centrala nervsystemet kontrollerar muskelfunktionen, inte råstyrkan. Kinesiologin har en holistisk syn och betraktar människan som en helhet, kropp, sinne och själ hör intimt ihop, vilket innebär att varje tanke, känsla och fysiskt tillstånd, t ex smärta, kan avläsas med muskeltester. Vet du om att när du tänker på något negativt blir alla muskler i kroppen tillfälligt svaga? De blir också svaga om du rör vid ett ställe där du har ont eller har en energiobalans. Det är viktigt att förstå att en kinesiologisk behandling inte behandlar sjukdomar, utan testar och balanserar blockerad energi .

Behandling – Balansering

Efter en serie manuella muskeltester gör man en så kallad balansering. Detta sker tex genom massage direkt på berörda akupunkturpunkter eller på reflexzoner för blod, lymfa och andra kroppsfunktioner, genom massage av muskler och bindväv, mentala visualiseringar, fysiska rörelser, näringstillskott, homeopatiska preparat, andnings- övningar, behandling med kristaller eller med toner, färger och magneter. Vill poängtera att man ska jobba tillsammans med sjukvården, om alla jobbar mot samma mål desto bättre blir det .
Här är några exempel på problem som blivit bättre med Kinesiologi:
* Ont i; huvud, nacke, axlar, armar, händer, höfter, knän, fötter.
* Matsmältningsbesvär, allergier eller överkänslighet mot; födoämnen, elektromagnetiska fält, tungmetaller, pollen, kemikalier eller olika djur.
* Funktionella störningar/besvär i alla de inre organen eller i hela hormonsystemet
* Sömnproblem, depressioner.

En kinesiologibehandling ger oss ökade krafter både kroppsligt och själsligt.

Utbildning

Många kinesiologer idag har stor skillnad i sin bakgrund och utbildning. En del har bara gått några enstaka helgkurser, andra har studerat det under flera års tid på deltid. En del kinesiologer har också i grunden en annan utbildning (typ naprapat, akupunktör, kiropraktor, massör, etc). Kinesiologin är mycket stor och bred. Därför kan två kinesiologer arbeta helt olika. Även de med liknande utbildning brukar ofta specialisera sig på en eller några typer av test- och behandlingstekniker.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Kinesiologi.

Förfrågan skickas till utvalda samarbetspartners.

Vad är kinesiologi?

Wikipedia information om Kinesiologi

Kinesiologi Kinesiologi, från grekiskans ord 'kinesis' (rörelse) är vetenskapen om människans rörelser. Den använder grundläggande principer inom anatomi, fysiologi och medicin för att analysera, bevara och förbättra människans rörlighet och funktion.