Vad är shamansk healing? - Healing24

shamansk healing

Vad är shamanism?

Shamanism är inte en religion, utan den äldsta kända andliga praxis i mänsklig historia. Traditionell shamanism går tiotusentals år tillbaka och utövas fortfarande i många delar av världen idag.

Idag är shamanism det namn som ges till många olika typer av läkningsarbete som utförs i olika delar av världen.

Shamansk resa

Var och en av oss åker på en ”shamanisk resa” varje kväll när vi sover. När vi drömmer lämnar vår själ vår kropp för att utforska andra världar. Detta kan betraktas som en “omedveten” resa till andevärlden. Vi lämnar också våra kroppar när vi upplever trauma, eftersom vår själ försöker skydda sig. Våra själar lämnar kroppen av flera orsaker, men få av oss har förmågan att lämna kroppen när som helst. Det är här Shamansk healing kommer in.

För att framkalla en shamanisk resa måste shamanen först gå in i ett “trance-likt” tillstånd. Speciell musik eller trumma kan användas för att härma jordens frekvens eller “hjärtslag” och sätta sinnet i ett mer avslappnat tillstånd. Shamanen måste också göra en ‘avsikt’ för resan, anropa andeguider och se till att de är väl skyddade innan de går in i en annan värld.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Shamansk healing.

Förfrågan skickas till utvalda samarbetspartners.

Shaman - Native american song

Wikipedia information om Shamansk_healing

Shamansk healing Shamansk healing är en energimedicinsk riktning som åberopar Urfolks traditioner. Här talas det om det strålande energifältet som omger människokroppen, se aura. I denna riktning finns mycket som är likt det österländska synsättet ayur-veda energier, chakran, meridianer m.m. Men man kan också se klara kopplingar till Wicca-rörelsen. Man kan även hitta liknande övningar inom shamanism som i Qi Gong och Taiji.

Synonymer till schaman

  • shaman andebesvärjare, häxdoktor, medicinman, trollkarl, magiker, nåjd, juju-man, shaman, trollkonstnär