Vad är chakrabalansering? - Healing24

Vad är chakrabalansering? - Healing24

Våra Chakran

Inom healing är det vanligt att stöta på begreppet chakra. Det förekommer också flitigt inom yoga och meditation. Chakras kan sägas vara ett slags energicenter. Människokroppen har sju större chakras som ligger längs med ryggraden. Enligt modellen relaterar varje chakra till särskilda platser i den fysiska kroppen, till exempel olika nervcentrum, körtlar och kroppsdelar. Samtidigt påverkar de också en individs känslomässiga och mentala egenskaper såväl som medvetandet i stort.

Ursprunget till chakrasystemet går att härleda till Indien. Man använde olika metoder för att öppna chakrorna i syfte att uppnå andlig upplysning. Under årens lopp har det tillkommit en del olika tolkningar. I den västerländska kulturen har chakrasystemet i större utsträckning kommit att få en symbolisk betydelse som vägledning för personlig utveckling och ökad självkännedom.

Chakrasystemet är hierakiskt

Chakrasystemet går från det lägst ordnade och mest instinktiva tillståndet till det högst utvecklade andliga tillståndet. De flesta kan identifiera sig med de tre lägsta chakrorna. Först handlar det om de allra mest grundläggande behoven som värme, trygghet och viljan att överleva. Rädslan för att dö är till exempel något som ständigt återkommer i filmer och i nyheter. Det andra chakrat handlar om njutning genom till exempel sexuella relationer. Tredje chakrat behandlar självkänslan och självhävdelsen som kan manifestera sig i en jakt efter status, pengar och makt. I västvärlden är dessa tre chakror väldigt dominerande i den omgivande kulturen. För de som har djupa kunskaper om chakrasystemet behöver man dock komma upp på högre nivåer för att hitta verklig lycka och tillfredsställelse.

Hur man uppnår balans i vardagslivet

Om det råder obalans i ett visst chakra drabbas man av olika problem som relaterar till det området. En människa domineras ofta av ett chakra. När så är fallet kommer denna chakra att påverka beteende och tankar. I slutändan kan det upplevas som man kört fast i livet och att samma situationer återkommer med jämna mellanrum. Först när man blir av med obalansen är det möjligt att gå vidare. Genom att påverka energiflödet och utnyttja de metoder som används inom healing kan det vara möjligt att uppnå harmoni i chakrasystemet.

Kron Chakrat och dess kanaler

är nästan klart och öppen för att ta in ett högre ljus. Dess färg skiftar i ljust vitt och pärla tillsammans, med ett ljust gyllene ljus bakom, som en sol och dess kraft. Den bästa stenen är en Transparent Vit Safir (möjligen med en lätt ton mot gult, men inte mot blått).

Det övre Chakrat i pannan (vid hårfästet)

är numera öppet och kan på ett tydligare sätt hjälpa till med Tredje Ögats fortsatta öppning. Dess vita färg skimrar, skiftar och blänker som vatten. Den har också ett mycket tydligt skimmer av blått i sig. Den bästa stenen är en ljusblå Aquamarin.

Tredje Ögat

är större än tidigare och det bär en mycket tydlig och uppenbar kraft. Vi kommer att heala med vårt tredje öga och handchakran i en triangel, medan vi för-skapar. Dess färg lyser av styrka och är klart ljusblå, liksom luft och vind. Den bästa stenen är en Blå Topaz.

Halsens totala Chakra

är återigen stort och fyllt med möjligheter och kreativ energi. Det anpassar sig till nya språk och möjligheter till uttryck, som till exempel vibrationsspråk. Färgen är en mjuk grön, liksom växter, växtkraft kraft och nyligen utsprungna blad. Den bästa stenen är en grön Peridot.

Brässens Totala Chakra

är nästan klart. Har funnit sin balans nu. Dess ljus gula färg kan vara enkel, men den bär sin egen mening. Det står för Universum och fjärran Stjärnor. Den bästa stenen är en Guld Labradorit.

Hjärtats Totala Chakra

är nu färdigt och lyser klart som solen själv. Färgen är gul med ett tydligt skimmer av guld. Detta chakra står för Skapande Kraft, men även andra gudomliga krafter. Den bästa stenen är en klar gul Safir.

Solar Plexus Totala Chakra

är och kommer alltid att representera styrka inom oss och vårt mod. Färgen är klar gyllengult, liksom metallen guld. Den bästa stenen är en ren guldklimp.

Magens Totala Chakra

är starkt nu, men inte riktigt klart än. Det kommer att bära styrkan av känslor och glöden av sensuella känslor i den Nya Kärleken tillsammans med Basens Chakra. Färgen skimrar, gnistrar och lyser med en djup gul orange till rött ljus som eld. Den bästa stenen är en Karneol eller Eld Opal. Den sista stenen när chakrat är klart kommer att vara Eld Opal.

Basens totala Chakra

är nytt och inte lika starkt. Dess färg är röd som blod. Det står för blod och levande varelser och materia. Den bästa stenen är en Vinröd eller Ljusröd till Blodröd Rubin.

Benens Totala Chakran

är fullt utvecklade. Deras färg är gyllene och transparent tillsammans med mönster och ådror, som trä. Den bästa stenen är RutilKvarts med guldfärgade ränder i sig. Lägg en sten mellan benen.

Fötternas totala Chakran

är nästan klar. Dessa chakran avvaktar nu utvecklingen av Magsäckens Chakra. Färgen är mörkt Jordbrun till svart som jord. Den bästa sten är en Apachetår eller Svart Onyx. Den sista stenen när dessa chakran är klara kommer att vara Svart Onyx. Sätt en sten mellan fötterna.

Armarnas och Händernas Totala Chakran

är de sista som skall färdigställas. Dessa chakran kommer att hjälpa oss att skapa materia. Färgen är blek, men skimrar fortfarande magiskt, som månen. De står också för antimateria, tid och icke-tid. Den bästa stenen är en vit eller en vit-grå Måsten. En sten i varje handflata bör användas med en layout på alla stenar.

Chakrastommens inre och yttre

är den mäktigaste sak som vi har inom oss själva. Den är ansluten till Själens, Andens och Solgnistans hela. Den bästa stenen är en Diamant. Men inte alla har en Diamant eller har råd att köpa en. Då kan du istället använda och sända in symbolen här bredvid. Denna symbol har exakt samma frekvens som materialet Diamant.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Chakrabalansering.

Förfrågan skickas till utvalda samarbetspartners.

CHAKRAS EXPLAINED - BEGINNER'S GUIDE

Wikipedia information om Chakra

Chakra Chakra (sanskrit: चक्र; ett eller, mindre vanligt, en chakra, flera chakran respektive chakror) betyder "hjul"), är ett begrepp inom hinduismen, tibetansk buddhism, vissa besläktade asiatiska kulturer, samt inom New Age-rörelsen.